Kertfenntartás

A kert elkészülte után sem hagyjuk magára a Tulajdonost, az első negyedévben figyelemmel kísérjük a növények és a gyep kezdeti fejlődését.
Amennyiben kertjét mi építettük, az első fűnyírást költségmentesen mi végezzük el és igény esetén a kert további gondozását elvállaljuk. Megbeszélés alapján ez lehet egyszeri alkalom  vagy akár rendszeresen is.

  A kertápoláson nemcsak a fűnyírásra és lombszedésre kell gondolnunk, hanem az évszakok váltakozása során éppen aktuális teendőkre a kertben. Az első teendő, amit a tavaszi nyitó munkáknak hívunk a cserjék alakító formáló metszése, lemosó permetezés és a gyepszellőztetés. A metszéssel nem csak a virágzást segítjük, hanem az összenőtt, és a betegágak levágásával formáljuk és alakítjuk is a bokrokat. A gyepszellőztetés során az elmúlt esztendő letapadt, elhalt fűmaradékait szedjük fel valamint a levegőtlenné vált talaj frissítjük fel gépi segítséggel. További ápolási munka még a tápanyag kijuttatás és a gyommentesen tartás.

  Az időjárás sajnos okozhat betegségeket is a legnagyobb odafigyelés ellenére is. Olykor fellépnek a kertben hiánybetegségek, gombabetegségek a növényeken, gyepbetegségek és megjelenhetnek kártevők is. A helyes technológia alkalmazásával és a növények jó kondícióban való tartásával ezt elkerülhetjük.

 

Hírlevél